čtvrtek 17. září 2015

STAVEBNÍ PRÁCE NA ROOSEVELTOVĚ ULICI POKRAČUJÍ S MÍRNÝM ZPOŽDĚNÍM

Rooseveltova ulice v Říčanech je od letošního července zavřená. Středočeský kraj zde ve spolupráci s městem Říčany totiž provádí kompletní rekonstrukci povrchu včetně chodníků, úprav zeleně a realizace veřejného osvětlení. Během akce se nečekaně objevily mírné komplikace spojené s konstrukčními vrstvami vozovky. Vlivem úprav projektové dokumentace se dokončení posune o pár týdnů. Město se všem občanům a řidičům omlouvá za vzniklé potíže a žádá o trpělivost při výstavbě.


Oprava frekventované silnice - spojky mezi dálniční propojkou a centrem města probíhá ve čtyřech etapách. Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí vozovky včetně konstrukčních vrstev, výměny obrub, rekonstrukce a úpravy chodníků i zřízení zelených pásů. Součástí akce je také dostavba dešťové kanalizace a řešení odvodnění komunikace s doplněním chybějících částí vodovodních řadů. Ve finále se vymění veřejné osvětlení a nasvětlí přechody pro chodce. Další část se týká oprav povrchu komunikace v Kuříčku.

„Investoři jsou dva a staví společně. Kraj opravuje silnici, město zase chodníky a kanalizaci. Spolupráce s panem hejtmanem a lidmi z odboru dopravy Středočeského kraje je ale dobrá a rychlá“, vysvětluje starosta Vladimír Kořen /Klidné město/ a dodává: „Při každé rekonstrukci se najde něco nového, co překvapí, Umíme si ale poradit“:



Výstavba odstartovala na začátku července s původním plánem dokončení letos v listopadu. Projekt však provázely mírné komplikace, které vedly k nečekané pauze během stavby. Při rozkrytí konstrukčních vrstev původní vozovky se nepotvrdily předpoklady, se kterými počítal zpracovaný projekt.

„Pod dlažebními kostkami narazily stroje na historickou štětovou vrstvu ze žulových kamenů. Tato vrstvy má velmi dobrou únosnost a proto bylo rozhodnuto o jejím zachování v maximální možné míře. To však ovlivnilo i související práce na výstavbě vodovodu, rekonstrukci dešťových vpustí a v některých místech zachování podkladu vyžaduje i úpravu spádování vozovky,“ vysvětluje Dominik Landkammer z oddělení investic města. Přepracování projektu způsobilo dočasné zpomalení stavebních prací. To se bohužel promítne i do posunu konečného termínu dokončení díla až na prosinec letošního roku. Nyní je již vše vyřešené a stavba běží v nastaveném tempu.

Z důvodu nutných úprav projektu v průběhu výstavby se však posouvají termíny dopravních uzavírek s tím, že se mohou v závislosti na vývoji situace stavby změnit.

I. A ETAPA - V plánovaném termínu do 15. září by se měla otevřít pro motoristy alespoň důležitá křižovatka pod hradem s Kolovratskou ulicí, která umožní opět projíždět náměstím a budou se sem tak moci vrátit linkové autobusy.

I. B ETAPA - Do 7. října probíhá oprava úseku Na Spilce – Jizerská.

II. ETAPA – Realizace, která se týká nejdelší části mezi Jizerskou ulicí až K Solné stezce, bude trvat nejdéle, a to od 7. 10. do 15.12.

III. ETAPA - Do konce září by se měla stihnout III. etapa v úseku od Solné stezky po konec místní části „Kuříčko“.

IV. ETAPA - Od 1. 10. do 15. 11. probíhají práce na posledním kruhovém objezdu Říčanská – Solná stezka.
„Rekonstrukce, která stojí 43 milionů korun, jistě nejen místním zkvalitní každodenní cestování po městě. Opravu vozovky, části dešťové kanalizace a výstavbu nasvětlení přechodů financuje ROP Střední Čechy díky podpoře z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Jsem rád, že další středočeské město vhodně využilo evropskou dotaci ke svému zvelebení,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera. Město se na rekonstrukci chodníků, veřejného osvětlení a doplnění inženýrských sítí podílí částkou 6 milionů korun. Na opravu chodníků chce pak získat dotaci ze SFDI.


Adéla Ambrožová
Tisková zpráva města Říčany ve spolupráci se Středočeským krajem
STAVEBNÍ PRÁCE NA ROOSEVELTOVĚ ULICI POKRAČUJÍ S MÍRNÝM ZPOŽDĚNÍM

Žádné komentáře:

Okomentovat