sobota 26. září 2015

CHARITATIVNÍ AKCE NA DISKOTÉCE V ŘÍČANECH POMŮŽE DĚTSKÉMU CENTRU VE STRANČICÍCH

Hudební klub Azzuro v Říčanech pořádá v pátek 16. listopadu charitativní sbírku pro Dětské centrum ve Strančicích. Všichni návštěvníci, kteří přinesou dárek, obdrží 20% slevu na útratu v klubu. Akci podporuje starosta města Říčany.


Dětské centrum ve Strančicích je zařízení, kde jsou umístěny především hendikepované děti. Péče o děti v centru vyžaduje vysokou náročnost, proto je celý zdravotní tým vděčný za každou pomoc od sponzorů nebo jiných dárců.

Uspořádat akci na podporu těchto děti se rozhodl také Martin Fiala, provozní Azzuro Music clubu:„Myšlenka této akce vznikla na popud mého známého, který podobnou akci organizoval v jiném městě. Napadlo nás podpořit také nějakou organizaci v našem okolí a Dětské centrum ve Strančicích se mi zdá jako nejlepší varianta.“

Akce se uskuteční v pátek 16. listopadu od 21:00 hodin v Azzuro Music clubu (Černokostelecká 308, Říčany).

„Je to skvělý nápad majitele klubu a jsem zvědavý, jak hodně ho mladí lidé podpoří. Zábava a dobrodiní je ideální propojení,“ oceňuje akci starosta města Říčany Vladimír Kořen. Do charitativní sbírky se může zapojit každý návštěvník klubu. Za dárek získá 20%slevu na útratu v klubu během celého večera. Cílem projektu je vzbudit v lidech, kteří jdou za zábavou, i zájem o druhé.

Jakýkoli dárek, který pomůže dětem v centru, je přínosný. Podle ředitele a přimáře Dětského centra Strančice Pavla Biskupa jsou ideální například pleny na jedno použití anebo dětská kosmetika. Vybrané dárky předají pořadatelé akce dětskému centru v pondělí 19. listopadu.

„Myslím, že podobné akce by se měly organizovat na více místech a častěji. Já sám už teď vím, že to určitě není naposledy. Budeme se snažit dát těmto akcím nějakou pravidelnost a zaměřit se na více organizací, které pomoc potřebují a zaslouží si jí,“ doplňuje Martin Fiala.

„Podobné akce dokazují, že ne celá společnost je morálně pokleslá. Tato akce dokazuje lidský zájem a pomoc těch, kteří mají dítě zdravé a užívají si radost z jeho fyziologického vývoje. V Dětském centru Strančice totiž převážně pečujeme o děti s doživotním postižením,“ říká ředitel DC Strančice s tím, že situace kolem dětí s postižením není mnoha lidem lhostejná.

PLAKÁT ke stažení zde

Adéla Michalová,
mediální komise
CHARITATIVNÍ AKCE NA DISKOTÉCE V ŘÍČANECH POMŮŽE DĚTSKÉMU CENTRU VE STRANČICÍCH

Žádné komentáře:

Okomentovat