sobota 19. září 2015

DOSTAVBA KANALIZACE V ŘÍČANECH SE POSOUVÁ NA PODZIM DO DALŠÍCH LOKALIT

Od března letošního roku probíhá dostavba kanalizační sítě a kanalizačních přípojek v Říčanech. Projekt se týká deseti lokalit, z nichž na některých práce v létě skončily a na podzim se přesouvají do dalších oblastí. V souvislosti s tím dojde na počátku září k pokácení části lesa v lokalitě 4 v ulici Smrková.




Město Říčany realizuje projekt dostavby kanalizace. Od března letošního roku probíhá pasportizace stávajícího stavu a od května realizace uličních řadů. Harmonogram prací se plní v plánovaných termínech. Lokality 7, 8 a 9 už mají stavební práce z velké části za sebou a vybudování kanalizačního řádu a domovních přípojek se na podzim přesouvá do lokalit 3, 4, 5 a 10.

Dostavbu kanalizace tak provází dopravní uzavírky v dotčených komunikacích nebo jiné související úkony. V září se dokončují ulice 5. Května, Kyjevská, Krkonošská, U Jurečku, Řípská a Blanická. Naopak plánované opravy se na podzim dotknou ulice Ruská, Mánesova, Táborská, Na Vyhlídce, Na Holém vrchu, Úzká, Bezručova, Sovova, Smrková, V Lukách, U Nás a V chatách.

V ulici Smrková (lokalita 4) na okraji Říčan bude výstavbě gravitační kanalizace předcházet vykácení části lesního porostu. „Od majitele tohoto lesa, státního podniku Lesy ČR, jsme získali povolení na vykácení cca 13 stromů. Vykácení je nutné provést z důvodu výstavby kanalizační stoky a  ochranného pásma kanalizačního řadu. Následné bezlesí bude mít šířku cca 3,5 metru,“ sdělil stavbyvedoucí projektu Radek Němec.

Geodetické vytyčení kanalizační stoky v úseku ulice Smrkové neumožňuje jiné řešení než stromy v tomto místě vykácet. „Pokácení porostu začne v pátek 7. září a bude trvat pravděpodobně 3 – 4 dny pod vedením odborné firmy,“ doplnil Radek Němec.

Projekt dostavby kanalizace patří mezi největší investiční akci města v nadcházejícím období. Projekt s nejnižší vysoutěženou cenou 54 489 750,- Kč bez DPH zahájilo sdružení firem Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a.s. a KVIS Pardubice a.s. v březnu letošního roku. Dokončen má být v květnu 2014.
DOSTAVBA KANALIZACE V ŘÍČANECH SE POSOUVÁ NA PODZIM DO DALŠÍCH LOKALIT

Žádné komentáře:

Okomentovat