neděle 20. září 2015

TÝDEN SPORTU V ŘÍČANECH ZVE VŠECHNY ZÁJEMCE NA SPORTOVÁNÍ ZDARMA

Po celý týden od 8. do 15. září se koná sportovní akce Týden sportu v Říčanech. Nejrůznější sporty, sportoviště a závody jsou přístupné zcela zdarma. Vyzkoušejte si tenis, squash nebo třeba šachy. Akci zakončí přehlídka neziskovek v rámci Veletrhu volného času na Masarykově náměstí.


Město Říčany pořádá nultý ročník týdenní akce, která nabízí širokou paletu sportů v Říčanech bezplatně. Město navázalo spolupráci s nejrůznějšími neziskovými i komerčními provozovateli sportovišť ve městě a zpřístupňuje tak konkrétní aktivity v tomto období pro všechny návštěvníky zadarmo.

Sportoviště, závody a jejich veřejná prezentace

Současně se po celý týden uskuteční několik sportovních utkání a závodů a v budově Infocentra proběhne veřejná prezentace říčanských sportovních klubů, oddílů a provozovatelů sportovišť.

Týden sportu má za cíl vytvořit přehlednou a ucelenou nabídku zdejšího sportování a zároveň podpořit aktivní a zdravý způsob života v Říčanech. Dalším cílem je motivovat občany k většímu zapojení do pravidelné sportovní činnosti v místních klubech či k aktivní účasti na pořádaných sportovních událostech.

„Akci jsme spolu s manželkou vymysleli na svatební cestě letos v létě. Přišlo nám, že ve městě chybí nějaké sportovní aktivity opravdu pro všechny. Inspirace ale jednoznačně vychází z projektu „Praha sportovní“, který již několik let probíhá v hlavním městě kolem Vánoc. V několika dnech jsou zde též vybraná městská sportoviště otevřena zdarma pro veřejnost,“ popisuje iniciátor akce a zastupitel Říčan David Michalička.

Jaká je nabídka sportovních aktivit?

Možnosti ke sportování jsou opravdu pestré. Nechybí tenis, squash, badminton, stolní tenis, fotbal, volejbal, basketbal, plážový volejbal, lehká atletika, inline, petangue, cvičení (alpinning, pilates, zumba, fat-burning, powerjóga, fitbox, fitness, aerobik apod.), šachy, streetdance a další.

Nabídka sportů by se však mohla do budoucna ještě rozšířit. „Vždy je co vylepšovat. Napadá mě například hokej, kdy se nedaří najít provozovatele zimního stadionu, krytý bazén pro plavání, který snad již brzy bude, nebo softball/baseball, cyklistický oddíl. Ale na druhou stranu myslím, že i to, co máme, je dost dobré,“ chválí dosavadní situaci David Michalička.

Zároveň proběhne také několik doprovodných sportovních akcí. Týden zahájí v sobotu 8. září tradiční Koloběžková Grand Prix a závěr týdne patří Mistrovství ČR v trialu 2012, Atletickému desetiboji a Big Shock Parkour Freerun Jam Říčany 2012.

Bohatý sportovní týden má ambice na pokračování i v příštím roce.

„Letos jsme akci připravovali velmi narychlo a jistě se najde mnoho chyb a nedostatků. Nicméně pokud se takzvaný nultý ročník vydaří, rád bych akci opakoval každý rok přibližně ve stejném termínu. Případné pravidelné opakování závisí tedy zejména na zájmu občanů,“ doplňuje zastupitel města.

„Nebojte se maximálně využít nabídku volných vstupů na sportoviště. Máte-li chuť, přijďte i na veřejné tréninky či přiveďte děti na nábor nových členů vybraného oddílu. Za zkoušku nic nedáte. Rádi uslyšíme i Vaše připomínky a podněty,“ láká všechny sportovce.

Veletrh volného času

Na závěr sportovního týdne v sobotu 15. září 2012 od 9 do 14 hodin se na Masarykově náměstí v Říčanech uskuteční Veletrh volného času, který pořádá Muzeum Říčany ve spolupráci s městem Říčany. Na veletrhu představí své aktivity přihlášené neziskové organizace z Říčan a okolí. Akce se poprvé koná pod širým nebem.

"Změnou termínu i umístění chceme akci zatraktivnit a více a prakticky přiblížit práci neziskovek dětem i dospělým, kteří se do jejich činnosti mohou zapojit. Je to ideální příležitost pro nábor nových zájemců o mimoškolní činnost, kroužky, ale i aktivity zaměřené na dospělé," říká Marie Tvrdoňová z Muzea Říčany.

Program Týdne sportu naleznete ZDE.

 

Přílohy:


Baby Club NEMO.pdf (3044 kB)


Basket Slunéčko.pdf (396 kB)


FITlady.pdf (299 kB)


FK Pacov.pdf (483 kB)


FK RADOŠOVICE.pdf (6135 kB)


FK Říčany - rozpis utkání.pdf (43 kB)


Gymnastika.pdf (1616 kB)


Klub šachistů Říčany 1925.pdf (362 kB)


Lesní běh.pdf (273 kB)


Orientační běh.pdf (217 kB)


SDH - Hasiči.pdf (3481 kB)


Studio Harmonie.pdf (199 kB)


Šachový oddíl Figurka.pdf (156 kB)


Šprtec-stolní hokej.pdf (2538 kB)


Team GJ.pdf (802 kB)


TK Radošovice.pdf (1229 kB)


TTC ŘÍČANY.pdf (683 kB)


TÝDEN SPORTU V ŘÍČANECH ZVE VŠECHNY ZÁJEMCE NA SPORTOVÁNÍ ZDARMA

Žádné komentáře:

Okomentovat