pondělí 21. září 2015

VOLNOČASOVÝ AREÁL V PACOVĚ NABÍDNE AKTIVITY PRO DĚTI I SENIORY

V Pacově vznikne nový volnočasový areál pro všechny generace. První etapa přinese nové sociální zařízení pro různé sportovní akce a zejména fitness prvky pro seniory a část herních prvků pro děti. Město na projekt získalo dotaci z MAS Říčansko.


Nápad na dostavbu volnočasového centra vznikl minulý rok na jaře na zasedání osadního výboru. Podpořili ho občané Pacova i zastupitelé města. Nyní se obecně prospěšné společnosti MAS Říčansko podařilo získat dotaci na I. etapu dostavby ve výši téměř 500 000,- Kč, která pokryje necelou polovinu investičních nákladů. Celkové výdaje projektu jsou 1 172 044,- Kč.

„Naším hlavním cílem je rozšířit možnosti sportovních a společenských aktivit napříč generacemi. Projekt podporuje obnovu společenského života na venkově, sdružování venku, získání prostoru pro maminky s dětmi, mládež, dospělé i seniory,“ vysvětluje projektant Václav Steinhaizl z výboru pro územní rozvoj a výstavbu v Říčanech.



Projekt navazuje na stávající fotbalové a nohejbalové hřiště, společenský sál a hřiště pro děti. Přibude zde hřiště s umělým povrchem rozměrů 20 x 40 m, klubovna s možností občerstvení a se sociálním zázemím. Tři metry široká in-line dráha zase potěší nadšené bruslaře. Město také doplní posilovací prvky pro seniory a další herní prvky pro děti.

„Říčany mají i oblasti mimo centrum, jako Pacov, Voděrádky, Jažlovice, Kuří nebo Strašín,“ říká starosta Vladimír Kořen, „Tento projekt ukazuje, že se zamýšlíme i nad rozvojem těchto územních částí. Rozhodně nejsou na okraji zájmu.“

„Hřiště umožňuje provozovat všechny běžné sporty jako fotbal, florbal, házená, basketbal, volejbal nebo nohejbal. Pro seniory jsou zde speciální fitness prvky, kuželník, lavičky, pro děti houpačky, kolotoč a herní sestava s lanovou stěnou, žebříky a skluzavkou. In-line dráha bude sloužit bruslařům, dětem na odstrkovadlech a kolech, maminkám s kočárky i seniorům k bezpečným procházkám,“ doplňuje Václav Steinhaizl s tím, že areál bude mít dostatek parkovacích míst i cyklostojanů na kola.

Dostavbě areálu v současné době předchází příprava zatrubnění potoka, což je nezbytná podmínka pro další práce.

„Naším největším přáním je areál dostavět v navržené podobě. Usilujeme o získání finančních prostředků z příslušných dotačních titulů, abychom - byť po částech - areál zdárně dokončili,“ shrnuje projektový inženýr.

Projekt podpoří a později budou pravidelně využívat sportovní kluby (TJ Sokol Pacov, FBC Říčany), školky (Baby club Nemo, MŠ Srdíčko), Základní škola Bezručova, DPS Senior a další privátní subjekty a občanská sdružení.

Adéla Michalová,
mediální komise
VOLNOČASOVÝ AREÁL V PACOVĚ NABÍDNE AKTIVITY PRO DĚTI I SENIORY

1 komentář:

  1. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat