neděle 20. září 2015

DALŠÍ ÚSPĚCH ELEKTRONICKÉ AUKCE. PROVOZ 62 MOBILŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU V ŘÍČANECH BUDE STÁT 7 760 KČ MĚSÍČNĚ!

Telefónica Czech Republic, a.s., zvítězila v elektronické aukci s nejlevnější nabídkou služeb mobilní sítě pro Městský úřad v Říčanech. Náklady města klesnou zhruba čtyřikrát.


Veřejná soutěž se týkala výběru dodavatele na služby mobilního operátora pro Městský úřad v Říčanech. Hlavním cílem bylo snížit náklady za tyto služby a vybrat cenově nejvýhodnější nabídku.

„Aukce je nástroj, díky kterému jdou společnosti s cenou až na dřeň,“ komentuje výsledek starosta Vladimír Kořen a doplňuje: „Několik desítek SIM-karet u solventního klienta, jako je město, už stojí za soutěž. Výsledek je mimořádný.“

Vítězem elektronické aukce se stala společnost Telefónica Czech Republic, a.s., s nabízenou cenou 7 760,- Kč bez DPH za jeden měsíc služeb. Elektronické aukce se zúčastnily ještě společnosti Vodafone Czech Republic, a.s., a T-Mobile Czech Republic, a.s.

„Služby zahrnují pět různých tarifů od 60 volných minut, přes 300 volných minut až k neomezenému volání a datovým přenosům (podle pozic uživatelů MěÚ). Výsledkem je měsíční cena za 62 mobilních telefonů,“ upřesňuje radní města Vladimír Polánský. Smlouva s touto společností se uzavírá na dva roky.

Zajímavostí je, že doposud byla dodavatelem mobilních služeb pro říčanský úřad právě společnost Telefónica, ale měsíční platby se pohybovaly okolo 28 000,- Kč bez DPH. Nemusí se tak řešit administrativa spojená se změnou operátora a město navíc ušetří více jak 240 000,- Kč ročně.

„Vítězství současného dodavatele znamená, že nebude potřeba převádět čísla na jiného operátora,“ dodává radní města.

Nejčastějším transparentním řešením při výběru nejlevnější nabídky je pro město elektronický systém na zadávání veřejných zakázek. Město k tomu využívá informační systém eGORDION a elektronické tržiště Tendermarket.
DALŠÍ ÚSPĚCH ELEKTRONICKÉ AUKCE. PROVOZ 62 MOBILŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU V ŘÍČANECH BUDE STÁT 7 760 KČ MĚSÍČNĚ!

Žádné komentáře:

Okomentovat